Процедура експорту ячменю до Китайської Народної Республіки регу-люється статтями 31 та 46 Закону України «Про карантин рослин» з ураху-ванням вимог Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо екс-порту ячменю з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки.
З 8 січня набув чинності Закон «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі». Законом удосконалено правове регулювання у галузі реклами щодо протидії дискримінації за ознакою статі, що відповідає зобов'язанням України відповідно до Конвенції ООН з ліквідації усіх форм дискримінації щодо жінок. Протидія дискримінації за приознакою статі передбачена також Угодою про асоціацію України з Європейським Союзом та іншими міжнародними документами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, зокрема – Стратегією ґендерної рівності Ради Європи на 2018-2023 роки та Глобальними цілями сталого розвитку ООН.
Протягом 2021 року до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області надійшло 1800 звернень громадян, що на 496 або 38% більше ніж у 2020 році.
З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, у тому числі у складі робочих груп за участю представників Національної поліції та територіальних громад, проведено 25,7 тис. моніторингових обстежень щодо дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог.
1 січня 2022 року завершився перехідний період з оновлення системи закупівель та освоєння нових технологічних карт. Наразі реформа шкільного харчування, ініційована першою леді України Оленою Зеленською, має запрацювати повною мірою.
Новий рік, Різдво - це завжди казка, чаклунство, очікування дива, час, коли можуть виповнитися найзаповітніші бажання. І справа не лише у прекрасних подарунках, а у неповторній атмосфері затишку, особливої урочистості та дружелюбності. Як же приємно разом із сім'єю зібратися за святковим столом! Багато хто хоче побалувати себе та близьких смачними, різноманітними, незвичайними стравами на новорічному та різдвяному столі. Щоб свята не були затьмарені проблемами зі здоров'ям у вас та ваших гостей, пропонуємо дотримуватися низки рекомендацій.
З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, у складі робочих груп за участю представників Національної поліції та органів місцевого самоврядування, продовжують здійснювати щоденний контроль за дотриманням карантинних заходів.
Під головуванням виконуючого обов'язки начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Владислава Катченка відбулися заслуховування керівників структурних підрозділів в містах і районах та державних установ, що відносяться до сфери управління Головного управління.
Спеціалісти Вільнянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели нараду з керівниками закладів освіти Новомиколаївської селищної об’єднаної територіальної громади щодо організації харчування згідно Постанови Кабінету міністрів України № 305 від 24.03.2021 року.
За поданням державного фітосанітарного інспектора Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Розпорядженням голови Пологівської районної державної адміністрації від 20.12.2021 №350 на території земельних ділянок, що належать на праві приватного користування суб’єктам господарювання у селі Снігуровка Токмацької об’єднаної територіальної громади Пологівського району Запорізької області запроваджено карантинний режим по регульованому шкідливому організму – Південно-американській томатній молі (Tuta absoluta Meyr).
Напередодні новорічних свят кожен українець замислюється щодо меню свого святкового столу. Багато хто робить заготовки ще восени у вигляді консервованих грибів та різноманітних солінь. Однак перед вживанням таких продуктів необхідно згадати про таке загрозливе харчове отруєння, як ботулізм.