siti of ZP
Головне управління
Держпродспоживслужби
в Запорізькій області

11 вересня 2020

У Держпродспоживслужбі обговорили актуальні питання планування заходів державного нагляду (контролю) на 2021 рік

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Ольга Сівова   провела онлайн-нараду з керівниками міських та районних управлінь.

У нараді взяли участь керівники підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби всіх сфер  нагляду: безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, за дотриманням вимог санітарного законодавства, формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, захисту та карантину рослин, насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, зберігання зерна та продуктів його переробки, за додержанням законодавства про захист прав споживачів,  в частині експлуатації та технічного стану машин,   метрології та метрологічної діяльності,  попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення.

 Учасники обговорили низку питань  щодо планування заходів державного нагляду (контролю) на  2021 рік.

За результатами ризик-орієнтованого відбору,  пропозиції щодо проекту переліку суб’єктів господарювання будуть надісланні до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для  узгодження річного плану здійснення  планових заходів державного нагляду (контролю).

Окремо під час  наради акцентувалася увага на проведенні моніторингових обстежень стосовно дотримання вимог санітарного законодавства стосовно здійснення протиепідемічних заходів в період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19),  закладами дошкільної та загальної середньої освіти з метою створення в них безпечних умов для вихованців, учнів і педагогічних працівників, зокрема дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції тощо.