23 лютого 2021

Євген Клопотенко представив Держпродспоживслужбі нове шкільне меню

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Кулінарний експерт Євген Клопотенко, який працював над розробкою нового шкільного меню, представив його під час онлайн-наради з Головою Держпродспоживслужби Владиславою Магалецькою та керівниками обласних управлінь. Меню розраховане на чотири тижні і відповідає новим стандартам дитячого харчування, які почали діяти цього року та новому Санітарному регламенту.

Нове меню розроблене за участі дитячих дієтологів та технологів та включає рецепти, які скомбіновані в повноцінні прийоми їжі. Це означає, що школам відтепер не треба буде самим складати меню, оскільки вони матимуть готові технічні картки.

«Я дуже рада, що в наших школах з’явиться меню здорової дитиниДуже важливо, щоб наші діти споживали якісну та безпечну їжу», - зазначила Владислава Магалецька. За словами Голови Держпродспоживслужби, важливо також, щоб їжа була смачною, і в новому меню це враховано.

Саме Держпродспоживслужба як контролюючий орган перевірятиме дотримання вимог нового Санітарного регламенту та стандартів харчування навчальними закладами. Учасники наради також обговорили як допомогти українським школам впровадити нові норми для того, щоб їжа була смачною та безпечною для дітей.

Нагадаємо, робота з впровадження нових норм шкільного харчування триває за участі фахівців МОН, МОЗ, Мінекономіки і Держпродспоживслужби та за підтримки Першої леді України Олени Зеленської.