• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

10 червня 2021

Фахівці Михайлівського районного управління Держпродспоживслужби обговорили з підприємцями вимоги до безпечності харчових продуктів

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Основні принципи і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів обговорили за «круглим столом» фахівці Михайлівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області з операторами ринку Бурчацької сільської ради, які здійснюють  торгівлю продовольчими товарами та є постачальниками харчових продуктів у заклади освіти.

Спеціалісти управління детально роз’яснили підприємцям  вимоги діючого законодавства, а саме Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин», Доручення Прем'єр-міністра України Шмигаля Д.А. від 10 грудня 2020 року про проведення позапланових заходів державного контролю щодо постачальників харчових продуктів та/або послуг з організації харчування для закладів середньої освіти) та акцентували увагу на постачання харчових продуктів до закладів освіти з дотриманням всіх вимог.

Зокрема було наголошено  на  ідентифікації операторів ринку (від кого та кому постачаються харчові продукти «крок назад, крок вперед»); температурний ланцюг при транспортуванні, зберіганні харчових продуктів та об’єктів санітарних заходів;  адміністративну відповідальність операторів ринку за порушення законодавства про харчові продукти.

Окрім того обговорені недоліки, які були встановлені під час комісійних та моніторингових обстежень закладів торгівлі, та надані відповідні роз’яснення вимог законодавства з метою  недопущення порушень в подальшому.

Особливу увагу фахівці Держпродспоживслужби звернули на  виконання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поши і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів ренням коронавірусної хвороби (COVID-19) в закладах торгівлі.


ВІДЕОСЮЖЕТИ