30 червня 2021

У Запорізькій області фахівці Держпродспоживслужби встановили порушення протиепідемічних вимог

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області за період з 21.06.2021 по 27.06.2021 року, провели 267 моніторингих обстежень об’єктів нагляду  щодо  дотримання карантинних обмежень.

В ході перевірок, порушення протиепідемічних вимог, встановлених  постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 виявили   на 100 об’єктах (37,5% від перевірених).

Зокрема було перевірено:

- 74 об'єктів  торгівлі продовольчими товарами, порушення встановлені на 22 об'єктах (29,7 % від перевірених);

- 18 агропродовольчих ринків, порушення встановлені на 6 (33,3 %);

- 41 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, на 9 (22%)  встановлені порушення;

- 13 закладів громадського харчування, порушення встановлені  на 5 (38,5%) об’єктах;

- 3 дошкільних закладів, порушення встановлені  на 2 (66,7%) об’єктах;

- 7 перукарень та салонів краси, порушення  встановлені на 2 (28,6%);

- 111 інших об’єктів нагляду (заклади оздоровлення та відпочинку, заклади розміщення, аптеки,  розважальні заклади тощо), на 54 (48,6%) встановлені порушення.

До порушників застосовані заходи згідно чинного законодавства, зокрема надано 100  приписів (пропозицій) щодо усунення та недопущення в подальшому порушень карантинних вимог, складено 25 протоколів про адміністративні правопорушення, до органів місцевої влади та Національної поліції надіслані інформаційні повідомлення для відповідного реагування.

В ході моніторингових обстежень фахівці Держпродспоживслужби проводять роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, працівниками та відвідувачами об’єктів щодо дотримання протиепідемічних вимог з метою запобігання захворювання на СOV