07 вересня 2021

Фахівці Держпродспоживслужби в Запорізькій області встановили порушення карантинних вимог на кожному другому перевіреному об’єкті

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, фахівці   Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області   за період з 30.08.2021 по 05.09.2021 року провели 175   моніторингових обстежень  об’єктів нагляду  щодо  дотримання карантинних обмежень.

Під час перевірок порушення протиепідемічних вимог, встановлених  постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України, виявили   на 103 об’єктах (58,8 % від перевірених).

Зокрема було перевірено:

- 49 об'єктів  торгівлі продовольчими товарами, порушення встановлені на 23 об'єктах (46,9 % від перевірених);

- 12 агропродовольчих ринків, порушення встановлені на 8 (66,6 %);

- 19 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, на 10 (52,6%)  встановлені порушення;

-10 закладів громадського харчування, порушення встановлені  на 2 (20%) об’єктах;

-  1 перукарня, порушень не  встановлено.

Також було перевірено 66 закладів освіти, порушення протиепідемічних вимог встановлені в 50, що становить 75,7% від перевірених.  Слід зазначити, що у всіх перевірених вищих навчальних закладах, професійно-технічних училищах, коледжах, технікумах  (10)  були зафіксовані порушення карантинних вимог.  В більшості закладах порушення усувалися в ході перевірок.

За недотримання вимог протиепідемічних заходів до порушників застосовані заходи згідно чинного законодавства, в тому числі надані   пропозиції щодо  усунення та недопущення в подальшому порушень. Також   до  органів місцевої влади та Національної поліції надіслані інформаційні повідомлення для відповідного реагування.

В ході моніторингових обстежень фахівці Держпродспоживслужби проводять роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, керівниками закладів освіти, працівниками та відвідувачами об’єктів щодо дотримання протиепідемічних вимог.