• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

30 вересня 2021

В Запорізькій школі замість масла дітей годували фальсифікатом з рослинного жиру

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

В одній зі шкіл Мелітопольського району виявлено невідповідність до норм ДСТУ масла солодковершкового, що використовувалося у приготуванні шкільного харчування у їдальні. Продукт, що поставляли до школи, виробляють в Житомирській області.

Замість заявлених виробником 73 % вмісту молочного жиру, в продукті виявлено 62,33% рослинних жирів. Невідповідність ДСТУ встановили фахівці Запорізької регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів при дослідженні зразка – масло солодковершкове селянське 73% жиру, відібраного в Семенівському закладі загальної освіти I-III ступенів Семенівської сільської ради Мелітопольського району.

Фахівцями управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області розпочато позапланові заходи з метою встановлення чи здійснюється подальше використання фальсифікованого продукту в приготуванні шкільних страв. Якщо буде доведено, що фальсифікат масла продовжують використовувати, відповідальних осіб очікують штрафні санкції. 

Нагадаємо, що нині триває реформування системи шкільного харчування визначених урядовими документами, відповідними дорученнями Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. за участю першої леді України Зеленької О.В. Основне питання – безумовне дотримання вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, створення належних умов для забезпечення повноцінного та якісного харчування дітей у закладах освіти, гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, що розташовані у закладах загальної середньої освіти, питання впровадження нових норм харчування, умови покращення санітарно – технічного стану харчоблоків, заміни застарілого технологічного обладнання, впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (система НАССР), посилення контролю за виконанням вимог нормативних документів з боку керівників закладів освіти.


ВІДЕОСЮЖЕТИ