• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

01 лютого 2022

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області майже у кожному третьому закладі освіти встановили порушення протиепідемічних заходів

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

На виконання протоколу позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області від 29.12.2021 № 37 Головним  управлінням Держпродспоживслужби в Запорізькій області посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.  

Так, у січні поточного року спеціалістами Держпродспоживслужби сумісно з представниками органів влади перевірено 43 заклади дошкільної освіти та 40 закладів загальної середньої освіти. При цьому, порушення виявлені фактично у кожному третьому закладі.

         Найчастіше у закладах освіти  зафіксовані наступні порушення:

  • недотримання респіраторної гігієни: не проводиться інструктаж щодо дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів, частина співробітників та здобувачів освіти пересуваються приміщеннями закладів без засобів індивідуального захисту, співробітниками несвоєчасно проводиться зміна засобів індивідуального захисту, працівники закладу не використовують засоби індивідуального захисту в процесі взаємоспілкування, педагогами не використовуються захисні щитки при проведенні навчальних занять;
  • неналежним чином організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту -  недостатня кількість ємностей для збору використаних засобів індивідуального захисту, несвоєчасне їх випорожнення;
  • не дотримується дезінфекційний режим: зберігання та приготування робочих розчинів дезінфекційного засобу здійснюється з порушенням технологічного регламенту; не своєчасно проводиться дезінфекція поверхонь та виробничих приміщень; відсутня інструкція щодо використання дезінфекційних засобів;
  • на ряді харчоблоків закладів загальної середньої освіти порушуються вимоги щодо миття столового та сервізного посуду.

За результатами проведених заходів на відповідальних осіб складено 17 протоколів про адміністративні правопорушення. Керівникам 24 закладів освіти та організаторам харчування надані пропозиції щодо їх усунення.

Результати перевірок доведені до територіальних відділів департаментів освіти і науки.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Запорізькій області будуть здійснені контрольні перевірки усунення порушень.


ВІДЕОСЮЖЕТИ