• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

29 липня 2022

Експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР: роз’яснюємо терміни подачі документів

Головне управління Держпродспоживслужбив Запорізькій області

Держпродспоживслужба нагадує, що з метою забезпечення виконання вимог Протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої з України до КНР формуються Переліки осіб, що планують експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР та Переліки місць зберігання, з яких планується експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР (далі – Переліки).

Документи, які підтверджують проведення фітосанітарних процедур місць вирощування та місць зберігання ячменю, кукурудзи та сої з метою включення особи до Переліків надаються на електронну пошту info@dpss.gov.ua в терміни:

  • до 10.08.2022 щодо формування Переліку осіб, що планують експорт ячменю до КНР та Переліку місць зберігання, з яких планується експорт ячменю до КНР;
  • до 01.10.2022 щодо формування Переліку осіб, що планують експорт кукурудзи до КНР та Переліку місць зберігання, з яких планується експорт кукурудзи до КНР;
  • до 01.11.2022 щодо формування Переліку осіб, що планують експорт сої до КНР та Переліку місць зберігання, з яких планується експорт сої до КНР.

Повідомляємо, що підставами для прийняття рішення про відмову у видачі фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт є невідповідність об’єктів регулювання вимогам фітосанітарних заходів країни-імпортера.

Також зазначаємо, що відповідно до ст. 3 Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки експортні партії ячменю повинні формуватися лише з місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від Tilletia controversa.