03 листопада 2023
За підтримки Центрів контролю та профілактики захворювань Департаменту охорони здоров’я США (CDC), Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США, програми Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією і за технічної підтримки ВООЗ у Києві пройшло навчання з польової епідеміології для спеціалістів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Центрів контролю та профілактики хвороб, медичних закладів, в якому взяла участь спеціаліст Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.
Навчання проходило в межах діяльності освітньої програми підготовки з польової епідеміології «Інтервенційна епідеміологічна служба – Україна».
Протягом навчального заходу резиденти ознайомились з найкращим міжнародним досвідом з епідеміології, інфекційних та неінфекційних хвороб, що ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ і CDC, який в подальшому буде застосовано на практиці.
Окрім того, в ході практичних занять резиденти відпрацювали ситуаційні задачі з розслідування спалахів і реагування на надзвичайні події у сфері громадського здоров’я, провели відповідні епідеміологічні дослідження та обмінялися досвідом.
(Довідково: Інтервенційна епідеміологічна служба (ІЕС) — це програма підготовки фахівців та надання послуг на засадах інтервенційної (прикладної) епідеміології, що посилює кадровий потенціал системи громадського здоров’я в Україні.
Головною метою програми є посилення здоров’я населення країни, зокрема шляхом надання основних послуг та підготовки кадрів, що працюватимуть у пріоритетних напрямах громадського здоров’я.
ІЕС надає послуги та посилює кадровий потенціал у системах ГЗ з метою:
Детальніше про Інтервенційну епідеміологічну службу: https://bit.ly/36n51fE
Приєднуйтесь до Telegram-каналу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: https://t.me/gudpsszp