Погодно-кліматичні умови, що склались на території області впродовж грудня (аномально теплі температурні показники, дощі різної інтенсивності, тумани) позитивно впливають на стан перезимівлі та розвитку шкідливих об’єктів на озимих культурах.
Такі рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів були прийняті Головним управлінням Держпродспоживслужби в Запорізькій області, у зв’язку з виявленими на потужностях операторів ринку (закладах громадського харчування, магазинах, ринках та інших) порушеннями, які несли ризик для життя або здоров’я людини.
Спеціалісти Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели семінар-навчання для робочої групи по розробці та впровадженню принципів НАССР Чернігівського комунального закладу «Чернігівська загальноосвітня школа–інтернат» Запорізької обласної ради.
Нагальні питання організації безпечного харчування у закладах соціальної сфери м. Мелітополя обговорили нещодавно під час семінару представники влади та бізнесу.
Фахівці Якимівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби провели семінар для керівників навчально-виховних закладів Якимівської селищної ради.
Загальні принципи та вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема, стосовно їх маркування, а також обов'язки операторів ринку стосовно доведення цих даних до споживачів встановлені Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» від 6 грудня 2018 року № 2639-VIII, який введено в дію 06.08. 2019 року.
До Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області надійшла скарга мешканки м.Запоріжжя щодо реалізації молочної продукції з вичерпаним терміном реалізації в одному з магазинів м. Запоріжжя.
21 грудня під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктора Шершнєва відбулася нарада щодо актуальних питань діяльності служби.