Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області продовжують приймати участь у роботі комісій з перевірки готовності закладів загальної середньої та дошкільної освіти м. Запоріжжя, педагогічні ради яких прийняли рішення щодо впровадження освітнього процесу за очною формою зі змішаним режимом навчання, в умовах воєнного стану.
До складу комісій ввійшли представники територіальних відділів освіти Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, Державної служби надзвичайних ситуацій, ювенальної превенції Головного управління Національної поліції та відокремленого підрозділу “Запорізький відділ ДУ “Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.
Найбільша небезпека від продуктів, придбаних на «стихійних ринках»:
• купуючи «домашні» пиріжки з м'ясною начинкою, ви не можете бути впевнені, що фарш виготовлений з м'яса здорової тварини. Тому завжди є ризик зараження важкими інфекційними захворюваннями (трихінельозом, сибірською виразкою, сальмонельозом);
◦ кондитерські вироби з білковим кремом також приховують небезпеку: крем міг бути приготований із заражених сальмонелою чи стафілококом яєць;
Впродовж 9 місяців 2024 року до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області надійшло 505 письмових звернень від громадян.
Із загальної кількості звернень 126 (25%) надійшло поштою, 115 (23%)- засобами електронного зв’язку на «гарячу лінію», 235 (46%) – електронною поштою, 29 (6%) -через електронну приймальню.
Продукти харчування є одними з найбільш розповсюджених товарів у світі. Оскільки ринки з кожним роком стають все більш глобальними, а населення світу продовжує збільшуватися, міжнародний ланцюг постачання харчових продуктів буде лише збільшуватися в масштабах і складності. Саме через ці мегатенденції, що впливають на масове виробництво та розповсюдження харчових продуктів, питання дотримання вимог безпеки харчових продуктів набуває першочерговості.
З метою забезпечення дотримання медико-санітарних правил та норм при утриманні територій населених місць, як основної складової санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, cпеціалісти Запорізького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно з представниками Вільнянської міської ради взяли участь у роботі комісії з дотримання Правил благоустрою на території громади.
Відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.12.2017 року №639 «Про затвердження Порядку ідентифікації та реєстрації свиней» юридичні та фізичні особи, що провадять діяльність з розведення та утримання свиней, проводять їх продаж, забій, утилізацію, надають послуги зі штучного осіменіння та організовують виставки свиней зобов’язані:
Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів представила оновлений фірмовий стиль. Він став сучасним та лаконічним, щоб відповідати прагненню Держпродспоживслужби до трансформації у відкриту, ефективну та цифрову держструктуру.
Спеціалісти Запорізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели Zoom вебінари з керівниками, медичними працівниками та іншими представниками закладів загальної середньої освіти Правобережного відділу освіти міста Запоріжжя. До онлайн зустрічі доєдналося понад 100 учасників.