На сайті Верховної ради опубліковано Проект Закону №10136 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення регламенту державних випробувань і застосування пестицидів, з метою недопущення негативного впливу пестицидів, у тому числі стійких органічних забруднювачів, на здоров'я людей та об'єкти навколишнього природного середовища».
На сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для отримання зауважень та пропозицій опубліковано проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері зберігання зерна та продуктів його переробки та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів».
З метою уникнення непорозумінь між бджолярами та аграріями громадськість створила ролик про правила взаємодії всіх зацікавлених сторін: як зібрати смачний мед, хороший урожай та попередити отруєння бджіл.
У рамках трансформації галузі охорони здоров’я у квітні 2017 року запроваджено новий принцип забезпечення пацієнтів ліками - Урядову програму «Доступні ліки».
17 квітня 2019 року, в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Запорізькій області, під головуванням першого заступника начальника Головного управління Ольги Сівової, в рамках проекту ФАО «Посилення регіональної готовності, профілактики і боротьби із нодулярним дерматитом в Україні» відбувся навчальний «Тренінг «польових ветеринарів».
Якість продуктів харчування, придбаних нами в магазинах залежить не тільки від заводу або підприємства - виробника, а також від умов транспортування і місця реалізації товару. Найбільш вразливим і важко контрольованим ланкою в збереженні якості та безпеки продуктів харчування є умови доставки від виробника до споживача.
У Міністерстві аграрної політики та продовольства України створено першу Міжвідомчу робочу групу з питань удосконалення законодавства щодо життєвого циклу засобів захисту рослин в Україні. До складу робочої групи увійшли представники 26 організацій, серед яких як державні установи, так і бізнес-асоціації та міжнародні проекти.
В рамках проекту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» у Запоріжжі 11-12 квітня 2019 року інспектори Держпродспоживслужби центрального апарату, Запорізької та Київської областей провели пілотний аудит пиво-безалкогольного підприємства ПАТ «Карлсберг Україна» на відповідність вимогам законодавства до впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР.