Процедура експорту сої та кукурудзи до Китайської Народної Республіки регулюється статтею 46 Закону України «Про карантин рослин» з урахуванням вимог Протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту кукурудзи (сої) з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки.
Зерно кукурудзи та сої, що планується для подальшого експорту до КНР, не повинно бути зараженим шкідливими та регульованими шкідливими організмами, які знаходяться під контролем у Китаї, а саме:
З метою забезпечення безпеки життя та здоров'я людей, охорони території міста Запоріжжя від занесення хвороб тварин з території
інших адміністративних районів або карантинних зон та захисту населення від хвороб, спільних для тварин і людей, керуючись Законом України від 21.02.2006 № 3447-IV «Про захист тварин від жорстокого поводження», Законом України 25.06.1992 № 2498-XII «Про ветеринарну медицину» при організації та проведенні заходів із залученням тварин (виставки, виставки-продаж, племінний огляд тощо) необхідно:
Професійна хімчистка — це якісне видалення плям і забруднень. Це простий спосіб повернути одягу, взуття та аксесуарів відмінний зовнішній вигляд. В умовах хімчистки використовуються спеціальні засоби та обладнання, що дозволяє максимально ефективно вирішити питання очищення різних типів тканини.
Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області акцентує на тому, що в Запорізькій області різко загострилася епідемічна ситуація по захворюваності дітей організованих колективів на гострі кишкові інфекції.
У травні фітосанітарна ситуація в агробіоценозах визначатиметься комплексом агрокліматичних, природних, і господарських факторів, вплив яких позначиться на процесі регулювання чисельності шкідників та розвитку хвороб на невідчутному рівні, що забезпечить сприятливий стан посівів.
Головним управлінням Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно з Департаментом агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації 27.04.2018р. організовано та проведено тренінг для операторів ринку харчових продуктів області на тему: «Огляд та введення у системи менеджменту харчових продуктів: НАССР/ISO 22000, FSSC 22000, BRS/IFS, GMP+». Тренінг відбувся за участі експерта із запровадження систем якості харчових продуктів, генерального директору інжинірингової компанії MNC Групп, м. Харків Григорія Мазура.
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області відвідали безкоштовний практичний семінар щодо впровадження системи HACCP на підприємствах зернової галузі. Захід відбувся 27 квітня 2018 року в приміщені Дніпровського державного аграрно-економічного університету.
Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області проводить планові перевірки характеристик продукції, відповідно до секторальних планів ринкового нагляду, які щорічно затверджуються Держпродспоживслужбою в установленому порядку, та розміщуються на сайті: www.consumer.gov.ua.
Кальяни – багатовіковий метод куріння тютюну. Близько 100 мільйонів людей використовують кальяні щодня, найчастіше – у східній та арабській культурі. Водночас останнім часом споживання кальяну зросло і у західних країнах, у тому числі і к Україні.
Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів 24 квітня 2018 року було проведено одноденний семінар на тему: «Особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері ціноутворення», в якому прийняли участь фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.