За результатами фітосанітарного моніторингу, наразі деякі посіви озимих культур, багаторічні трави і насадження потерпають від мишоподібних гризунів, здатних завдавати збитки праці аграріїв. Зокрема, економічний поріг шкідливості (ЕПШ) шкідника складає на озимих зернових культурах та ріпаку 3 колонії на гектар, в посівах багаторічних трав та неугіддях до 5 колоній на гектар.
Операторам ринку, з огляду на ситуацію, яка виникла внаслідок пошкодження енергосистеми України та може спричинити довготривалу відсутність електроенергії, що в свою чергу впливає на виробництво та/або обіг харчових продуктів, рекомендуємо завчасно підготуватися до надзвичайної ситуації та забезпечити належні умови під час зберігання і реалізації харчових продуктів, зокрема дотримання температурного режиму:
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Владислав Катченко у форматі відеоконференції провів зустріч з представниками суб’єктів господарювання, які займаються виробництвом або обігом харчових продуктів.
З початку року до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області надійшло 588 звернень від громадян. Найчастіше споживачі скаржилися на порушення своїх прав при купівлі товарів чи отриманні послуг.