До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF) №2021.5147-fup29, відповідно до якого виявлено несанкціоновану речовину оксиду етилену в порошку екстракту гарцинії камбоджійської, що використовувалася у харчовій добавці «Ostro Vit Контроль апетиту, 60 капсул» та експортувалась з Польщі (Fitness Trading Robert Szulborski, Zambrow) до України (отримувач: ФОП Бутко Олена Миколаївна, вул. Борщагівська, 4Ф, кв. 74, м. Київ, +380765794488).
Наказом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 28.10.2021 року №600-к з 02 листопада 2021 року призначено КАТЧЕНКА Владислава Євгеновича на посаду першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.
З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, протягом минулого тижня фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, в тому числі у складі мобільних груп спільно з представниками Національної поліції та органів місцевого самоврядування, провели 956 моніторингових обстежень об’єктів нагляду щодо дотримання карантинних обмежень.
Під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктора Шершнєва відбулася робоча online-нарада з керівниками районних, міських управлінь та самостійних структурних підрозділів.
Заступник начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Олена Ананьєва провела online консультації для представників малого та середнього бізнесу на тему: "Моніторингові обстеження дотримання карантинних вимог". Захід організований виконавчим комітетом Бердянської міської ради в рамках реалізації проєкту «Створення та впровадження системи інформаційно-консультаційного забезпечення бізнесу Бердянської міської територіальної громади».
Держпродспоживслужба затвердила висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи за результатами проведеної експертизи ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України» на технологічні карти для страв, що готуватимуть дітям у школах. Над наповненням матеріалів працював Євген Клопотенко з командою соціального проєкту з покращення культури харчування Cult Food. Наразі технологічні карти опубліковано на сайті Міністерства охорони здоров’я України.
Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Руслана Шиханова відбулось засідання оперативного обласного штабу з координації оздоровчої кампанії щодо підбиття підсумків оздоровлення та відпочинку дітей в Запорізькій області, яке проходило у режимі відеоконференції.