14 січня 2021
На початку березня 2020 року, за результатом інспектування одного із підприємств Оріхівщіни яке спеціалізується на виробництві кондитерських виробів, виявлено невиконання оператором ринку обов’язку забезпечувати дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу. Було зафіксовано 56 порушень, в які увійшли порушення гігієнічних вимог, які створюють загрозу для життя та здоров’я людини, порушення вимог до маркування, та інші. За результатом заходу, винесено розпорядження про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів на потужності, а також складено протокол щодо невиконання оператором ринку вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» відповідальність за порушення яких передбачена п. 1 ч. 1 ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»....