КЕРІВНИКАМ НАВЧАЛЬНО - ВИХОВНИХ  ЗАКЛАДІВ, ПІДПРИЄМСТВ,  УСТАНОВ, ОРГАНІЗАЦІЙ , ЯКІ  ЗДІЙСНЮЮТЬ НАВЧАЛЬНІ ТА ВИХОВНІ ПРОЦЕСИ, ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ ОРГАНІЗАЦІЮ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ.

 

     Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області утворене на виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про утворення територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» від 16 грудня 2015 року № 1092.

     Цим же документом  постановлено реорганізувати територіальні органи Державної санітарно-епідеміологічної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

     Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 06.04.2016р. № 260-р на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів покладено здійснення повноважень та виконання функцій Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

     Враховуючи вищевикладене, для  здійснення  заходів, спрямованих  на  збереження і зміцнення здоров'я  дітей  та  підлітків, звертаємо увагу керівників навчально-виховних  закладів, підприємств,  установ,  організацій,   які  здійснюють  навчальні  та виховні процеси, забезпечують організацію харчування дітей, про необхідність погодження з  територіальними органами Держпродспоживслужби   в  Запорізькій області наступних документів:

  ►  Режим роботи навчально-виховних закладів, тривалість та розклад уроків, питання організації навчання учнів першокласників загальноосвітніх навчальних закладів: п. 9.2., 9.4., 9.11. ДСанПіН 5.5.2.008-01 «Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу»;  п.9.2., 9.10. ДСанПіН № 2.3-185-2013 «Гігієнічні вимоги до улаштування, утримання і режиму загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку та навчально-реабілітаційних центрів».

  ►  Перспективні двотижневі меню для учнів загальноосвітніх навчальних закладів  та примірні двотижневі меню для дошкільних навчальних закладів:  розділ 10 ДСанПіН 5.5.2.008-01 «Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу»;  розділ ІХ п.2, п.3 «Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів», затвердженого наказом МОЗ України  від  24.03.2016р.  за  № 234;  п. 19 «Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», затвердженого наказом МОЗ України, МОН України від 01червня 2005 року № 242/329;  п. 1.12. «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», затвердженої наказом МОН України, наказом МОЗ України від 17 квітня 2006 року № 298/227.

  ►  Перелік постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини для дошкільних навчальних закладів та спеціалізованих загальноосвітніх шкіл: розділ ІХ п.2, п.3 «Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів» , затвердженого наказом МОЗ України  від  24.03.2016р.  за  № 234;  п. 8.15. ДСанПіН № 2.3-185-2013 «Гігієнічні вимоги до улаштування, утримання і режиму загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку та навчально-реабілітаційних центрів»;  п. 13. «Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»,  затвердженого наказом МОЗ України, МОН України від 01червня 2005 року № 242/329; п. 4.4. «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», затвердженої наказом МОН України, наказом МОЗ України від 17 квітня 2006 року № 298/227.

 

     Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

 

 Актуальна інформація