• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

До уваги керівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку  (позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, оздоровчі комплекси, табори, центри, наметові містечка та спортивно-оздоровчі комплекси, табори з денним перебуванням дітей (пришкільні табори), тощо).

З метою якісної організації відпочинку та оздоровлення дитячого населення, забезпечення стабільної санітарної та епідемічної ситуації, запобігання виникнення масових харчових отруєнь, інфекційних та неінфекційних захворювань Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області звертає Вашу увагу на необхідність впровадження заходів щодо підготовки закладів  до початку функціонування  напередодні  літнього сезону, у відповідності до вимог ДСанПіН 5.5.5.23-99 «Влаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів», ДСанПіН «Влаштування, утримання та організації режиму діяльності дитячих наметових містечок», затверджених наказом МОЗ України від 07.02.2012 № 89, Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» зі змінами:

Головне управління Держпродспоживслужбив Запорізькій області

До початку роботи дитячого закладу необхідно провести комплекс заходів з його підготовки  та мати в наявності наступні документи:

  1. Акт приймання дитячого оздоровчого закладу, встановленого зразку  складений спеціалістами Держпродспоживслужби області.
  2. Затверджений керівником закладу графік заїзду змін та режим роботи, у т.ч. для пришкільних таборів.
  3. Договори на інженерне забезпечення, водопостачання та водовідведення, видалення твердих, рідких побутових відходів, якщо є в наявності заклад громадського харчування, харчоблок - харчових відходів.
  4. Документи що підтверджують готовність до експлуатації водопровідної і каналізаційної мережі оздоровчого закладу (акти ревізії споруд водопостачання, каналізації, водорозподільної і каналізаційної мереж; акти проведення промивки і дезінфекції споруд і мереж, акти гідравлічних випробувань, тощо);
  5. Узгоджене Держпродспоживслужбою перспективне меню.
  6. Договір на проведення відомчого лабораторного контролю (питна вода, морська вода в акваторіях пляжів оздоровчих установ, вода басейнів (за наявності), пісок, харчові продукти).
  7. Результати лабораторного контролю безпечності та якості питної води, води водоймищ, або морської води, води басейнів, грунту (піску).
  8. Довідка щодо реєстрації в державному реєстрі потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів при здійсненні  харчування дітей в закладі (наказ Мінагрополітики № 39 від 10.02.2016 року).
  9. Графік поставки продуктів. Список постачальників продуктів харчування погоджений Держпродспоживслужбою та копії їх експлуатаційних  дозволів або державної реєстрації потужностей.
  10. Паспорт підводної частини акваторії пляжу (водного об’єкта).
  11. Договір  на централізоване прання (за відсутності власної пральні).
  12. Договір на проведення дезінфекції, дезінсекції та дератизації.
  13. Список працівників, які підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам та особові медичні книжки встановленого зразку.
  14. Документація щодо підтвердження проведення інструктажу з працівниками дитячого закладу про мінімум вимог щодо охорони життя та здоров’я дітей.
  15. Договір з медичною установою на медичне обслуговування (укомплектування штату медичних працівників, забезпечення необхідними обладнанням, інструментарієм, медикаментами) на період функціонування закладу в  літній період.

Наголошуємо. Лабораторний контроль факторів навколишнього середовища буде проводитися Держпродспоживслужбою в рамках бюджетної програми, для оцінки санітарного стану об’єктів навколишнього середовища в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Запорізької області.

До уваги керівника оздоровчого закладу!

Для перевірки готовності дитячого оздоровчого закладу до функціонування, отримання довідки щодо реєстрації потужності оператором ринку, узгодження меню та списку постачальників харчових продуктів, Вам необхідно звернутися до територіальних управлінь, або до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області (інформація надана на  веб-сайті Головного управління у розділі «Контакти»)

ЗРАЗКИ ЗАЯВ

Заява на проведення перевірки готовності закладу

Заява про державну реєстрацію потужностей

Заяви щодо погодження перспективного меню та списку постачальників харчових продуктів  надаються на ім’я керівника територіального управління служби у довільній формі

Відомчий лабораторний контроль об’єктів навколишнього середовища в закладі Ви можете провести в Державних лабораторіях Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Перелік лабораторій Держпродспоживслужби перейти за посиланням


ВІДЕОСЮЖЕТИ