siti of ZP
Головне управління
Держпродспоживслужби
в Запорізькій області

02 грудня 2019

На Запоріжжі обговорили стан санітарно-епідеміологічного благополуччя населення

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

У Запорізькій облдержадміністрації під керівництвом заступника голови Андрія Антонова відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У заході взяла участь перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Ольга Сівова, яка доповіла про стан санітарно-епідеміологічного благополуччя населення Запорізької області у 2019 році та заходи державного нагляду, які вживаються службою.

Зокрема вона зосередила увагу присутніх на епідемічній ситуації щодо інфекційних захворювань та про результати розслідування спалахів.

На об’єктах, де виникали спалахи, були виявлені суттєві порушення в невідповідності питної води вимогам санітарних правил за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, показників безпеки харчування, недотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, що підтверджено результатами лабораторних досліджень, несвоєчасного проходження працівниками періодичних профілактичних медичних оглядів. У більшості закладів не витримані нормативні умови щодо організації медичного обслуговування – зазначила Ольга Сівова.

Також посадовець звернула увагу на необхідність вирішення питання щодо зберігання твердих побутових, в т.ч. харчових відходів, паспортизації сільськогосподарських підприємств, які в своїй діяльності використовують пестициди та агрохімікати.

За результатами обговорення ухвалено рішення щодо реалізації низки заходів органами місцевого самоврядування, зокрема їм рекомендовано розробити та впровадити дієві заходи щодо поліпшення стану питного водопостачання адміністративних територій та забезпечення населення області питною водою гарантованої якості; посилити контроль за використанням пестицидів та агрохімікатів на підпорядкованій території; забезпечити виконання заходів щодо створення безпечних умов перебування дітей в навчально-виховних і оздоровчих закладах та організації забезпечення повноцінного безпечного і якісного харчування дітей.