siti of ZP
Головне управління
Держпродспоживслужби
в Запорізькій області

15 березня 2019

Віктор Шершнєв: На Запоріжжі всі лабораторії Держпродспоживслужби акредитовані

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Порядок відбору зразків та їх перевезення до уповноважених лабораторій для цілей державного контролю, правила відбору проб харчових продуктів, змивів, ґрунту, повітря для лабораторного дослідження на мікробіологічні та інші показники і доставка їх в лабораторію, вимоги до оформлення документів - стали головними темами семінару, який відбувся 14 березня у Запоріжжі під головуванням начальника  Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктора Шершнєва.

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

У заході взяли участь начальники районних, міських управлінь, керівники і спеціалісти управлінь безпечності продуктів та ветеринарної медицини і державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби області, директори регіональної, районних (міжрайонних) лабораторій державної служби України з питань безпечності продуктів та захисту споживачів.

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Всі лабораторії  Держпродспоживслужби в Запорізькій області пройшли акредитацію на відповідність вимогам стандарту ISO/IEC 17025 , тому ми маємо можливість забезпечити належну систему державного контролю безпечності харчових продуктів та кормів.  І це  завдання першочергове: якісно проводити роботу щодо відбору проб та лабораторного дослідження, адже це, передусім, здоров’я наших громадян – зазначив Віктор Шершнєв, відкриваючи семінар.

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

В ході зустрічі учасники детально обговорили особливості проведення планових та позапланових заходів державного контролю.

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Водночас, очільник Головного управління Держпродспоживслужби зазначив, що при проведенні заходів контролю ми не повинні заважати бізнесу, а всіляко сприяти його розвитку.

Наприкінці семінару спеціалісти Держпродспоживслужби обговорили проблемні питання та поділилися досвідом роботи.