• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

13 серпня 2019

Держпродспоживслужбою Запорізької області винесено 26 розпоряджень щодо тимчасового припинення виробництва та обігу харчових продуктів

Головне управління Держпродспоживслужбив Запорізькій областіУ першому півріччі поточного року Головним управлінням Дердпродспоживслужби в Запорізькій області проведено 730 заходів державного контролю у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і ветеринарної медицини.

За результатами перевірок винесено 377 письмових приписів щодо усунення порушень у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів,  до суб’єктів господарювання застосовані штрафні санкції  на суму понад 770,2 тис.грн.

Крім того, у зв’язку з виявленими порушеннями, які становили загрозу для життя або здоров’я людини, винесено 26 розпоряджень – щодо тимчасового припинення виробництва та обігу харчових продуктів.

Найчастішими порушеннями, які виявлені в ході проведення заходів державного нагляду були:

потужності працювали без експлуатаційних дозволів; утримувалися в брудному стані; дезінфікуючі засоби не використовувалися; на потужності допускався персонал без медичного огляду; харчові продукти не захищені від будь-якого забруднення на стадіях обігу; порушувався температурний режим, необхідний для виробництва (зберігання) харчових продуктів; відсутні документи на походження товару; не проводилася  боротьба із шкідниками і гризунами та інші.

 


ВІДЕОСЮЖЕТИ