siti of ZP
Головне управління
Держпродспоживслужби
в Запорізькій області

13 серпня 2019

Держпродспоживслужбою Запорізької області розпочато заходи щодо підготовки закладів освіти до нового 2019/2020 навчального року

Головне управління Держпродспоживслужбив Запорізькій областіЗ метою організації безпечного перебування дітей в навчально-виховних закладах (далі НВЗ), всебічної готовності закладів до роботи в осінньо-зимовий період, забезпечення стабільної санітарної та епідемічної ситуації, запобігання виникненню масових харчових отруєнь та інфекційних захворювань в НВЗ Запорізької області, напередодні початку нового навчального 2019/2020 року з працівниками управління освіти і науки, молоді та спорту, керівниками навчально-виховних закладів та організаторами харчування проводяться наради та семінари.

До органів влади та місцевого самоврядування, керівникам закладів освіти Держпродспоживслужбою завчасно направлені узагальнені матеріали заходів, проведених в НВЗ протягом 2018-2019 років з  пропозиціями щодо покращення санітарно-технічного забезпечення та санітарно-гігієнічного режиму, виконання яких перевіряється в ході комісійних обстежень.

На разі, на виконання розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації від 01.04.2019 №170 «Про закінчення поточного та організацію початку нового 2019/2020 навчального року», розпорядчих документів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, спеціалісти територіальних органів Держпродспоживслужби в Запорізькій області, в складі робочих груп, приймають участь у проведенні комісійних перевірок стану готовності закладів дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної та позашкільної освіти, інтернатних закладів.

В рамках бюджетної програми, на базі уповноважених лабораторій Держпродспоживслужби в Запорізькій області, проводяться необхідні  лабораторні дослідження, в тому числі якості питної води.

Також, перед початком нового 2019/2020 навчального року Держпродспоживслужба розглядає та погоджує, за умови відповідності вимогам чинного законодавства:

  • режими роботи закладів освіти, їх розклад занять;
  • перспективні двотижневі меню;
  • перелік постачальників продуктів харчування та продовольчої               

         сировини.